APS rolletjesDSCN1725

Vanuit Nederland is het zeer eenvoudig om uw APS rolletjes in ons laboratorium te krijgen.
Geef het af bij of stuur het eenvoudig per post naar:

HET STOFFENCENTRUM
GORECHT- OOST 23
9603 AA  HOOGEZAND
Tel.: 0598-321335
www.hetstoffencentrum.nl
www.facebook.com/hetstoffencentrum

Natuurlijk kunt u ook uw vragen c.q. opdrachten via het contactformulier aan ons melden. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.

Geef a.u.b. altijd uw e-mailadres en het telefoonnummer bij uw zending, we proberen het eindproduct op uw wensen af te stemmen. Vaak is daar èèn of meerdere keren even contact voor nodig.

Eenstijds was het “in”, een fototoestel waarmee je normaal foto’s kon schieten en de rolletjes laten ontwikkelen en afdrukken. Echter, je kreeg geen negatieven mee terug. Daarentegen kreeg je het fotorolletje weer mee. De negatieven waren zo veel beter tegen beschadigen en vervuilen beschermd. Maar deze APS rolletjes worden nauwelijks nog gebruikt en lang niet meer overal zijn de negatief-rolletjes nog weer af te drukken.

Wij scannen uw APS-rolletjes in, bewerken de foto’s individueel na, plaatsen ze als foto op een harde schijf of CD. Wilt u nog eens een foto afgedrukt hebben? Eenvoudig de CD meenemen naar de winkel en even laten printen, of dit zelf doen via de computer en een goede printer.
Daarnaast kunnen we er Slideshows (fotopresentaties) van maken. Dat is te vergelijken met een film, met beweging in de beelden en met muziek. Op een DVD kunnen meerdere slideshows worden geplaatst. Omdat elke DVD wordt voorzien van een menu kunt u zelf de lengte en de groep foto’s bepalen die u wilt (laten) zien.

KODAK_Advantix_APS_FilmWat gebeurt er met het afgegeven of opgestuurd materiaal?
Het binnengekomen materiaal wordt gecontroleerd en geteld, en er wordt een prijsopgave gemaakt. Het resultaat wordt aan u gemaild. Na uw akkoord wordt pas begonnen met de werkzaamheden.
Eerst worden de APS-rolletjes gescand. Eenmaal op de computer worden de foto’s bekeken en waar nodig/mogelijk verbeterd.
Al deze werkzaamheden zijn gratis.
Dan worden ze in mappen opgeslagen met een logische bestandsnaam. De foto’s in de mappen worden professioneel in Slideshows verwerkt. Tijdens de aangebrachte bewegingen wordt rekening gehouden met het beeld, hoofden verdwijnen niet half uit beeld etc..

Nu worden de slideshows gereed gemaakt voor gebruik. Naar keuze worden uw slideshows op een (door u meegeleverde) externe harde schijf of memorystick van voldoende grootte overgezet (mpeg2, mpeg4). Ook kunnen uw slideshows op DVD of Blu-Ray worden gebrand. Standaard wordt er dan een menu aan toegevoegd. De DVD cq. Blu-Ray wordt bedrukt met een foto uit de film en, indien bekend, een steekwoord die de inhoud aanduidt. Tot slot kan uw DVD/Blu-Ray in een full-colorhoes, met beelden uit de slideshow en tekst naar keuze, worden afgeleverd.

Voor info over bv. samenvoeging van verschillende foto’s of foto-reparaties kunt u het contactformulier gebruiken.