Super 8 / Dubbel 8 film:Telecine

Vanuit Nederland is het zeer eenvoudig om uw smalfilm in ons laboratorium te krijgen.
Geef het af bij of stuur het eenvoudig per post naar:

HET STOFFENCENTRUM
GORECHT – OOST 23
9603 AA  HOOGEZAND
Tel: 0598 – 321335
www.hetstoffencentrum.nl
www.facebook.com/hetstoffencentrum

Natuurlijk kunt u ook uw vragen c.q. opdrachten via het contactformulier aan ons melden. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.

Geef a.u.b. altijd uw e-mailadres en het telefoonnummer bij uw zending. We proberen het eindproduct op uw wensen af te stemmen. Vaak is daar èèn of meerdere keren even contact voor nodig.

Wat gebeurt er met het afgegeven of opgestuurd materiaal?
Het binnengekomen materiaal wordt gecontroleerd en geteld, en er wordt een prijsopgave gemaakt. Het resultaat wordt aan u gemaild. Na uw accoord wordt pas begonnen met de werkzaamheden.

Eerst wordt de film gereinigd en op slechte lassen gecontroleerd. Tijdens het digitaliseren worden kleur en helderheid zo goed mogelijk bijgestuurd. Middels de computer worden slechte delen (brandgaten etc.) verwijderd. Vaak is smalfilm opgenomen met 14, 19 of soms met 24 beeldjes per seconde. Onze TV`s spelen af op 25 beeldjes per seconde (PAL). Indien nodig wordt de snelheid aangepast. Een aanwezig geluidsspoor wordt gratis meegedigitaliseerd. Indien er geen geluidsspoor aanwezig is, kan in overleg rechtenvrije muziek worden toegevoegd. Al deze werkzaamheden zijn gratis. Alleen als de film verkeerd is opgespoeld wordt voor het omspoelen per spoel € 1,75 in rekening gebracht.

Nu wordt uw film gereed gemaakt voor gebruik. Naar keuze wordt uw film op een (door u meegeleverde) externe harde schijf of memorystick van voldoende grootte overgezet (mpeg). Ook kan uw film op DVD of Blu-Ray worden gebrand. Standaard wordt er dan een menu aan toegevoegd. De DVD c.q. Blu-Ray wordt bedrukt met een foto uit de film en, indien bekend, een steekwoord die de inhoud aanduidt. Tot slot kan uw film in een full-colorhoes, met beelden uit de film en tekst naar keuze, worden afgeleverd.