Uw analoge videomaterialen:DSCN1715

Analoge video is video opgenomen op bijvoorbeeld een VHS band, (S)VHS band, VHS(C) band, 8 mm of Hi8 mm bandje of DV bandje.

Het is zeer waarschijnlijk dat u steeds meer problemen gaat ondervinden, of zelfs al ondervindt, om deze bandjes af te spelen, c.q. te bekijken. Enerzijds wordt dit veroorzaakt door het niet meer functioneren van de speler, anderzijds wordt de kwaliteit van dit soort bandjes in rap tempo slechter. Onder invloed van licht, lucht en vocht ontstaat schimmelvorming. Daardoor wordt de beeldkwaliteit aangetast. Echter, ook de magneetlaag, waar het beeldmaterial in opgeslagen is, degenereert, lost eenvoudig gezegd gewoon op. In beide DSCN1711gevallen wordt beeld en geluid aangetast tot dat er niets meer is te zien. Helaas komen steeds meer mensen daar te laat achter en kunnen ook wij er niet veel meer van maken.

Wilt u weten of digitalisering nog mogelijk is?  Is er een band door uw apparaat gedeeltelijk “opgegeten”? Probeer niet eerst zelf weer op te spoelen maar verpak de band zorgvuldig in een ruime doos, raak de tape daarbij zo weinig mogelijk aan, stuur het geheel naar ons op en wij beoordelen gratis wat mogelijk is. U krijgt ten allen tijde eerst een prijsopgave.